Magasinering av möbler i Stockholm

Idag finns det många valmöjligheter för magasinering av möbler i Stockholmsområdet. Antingen kan du hyra in dig och boka ett förråd under en viss tid, eller så långtidshyr du ett eget förråd – om du inte har tomt och köper ett. Man kan magasinera sina möbler av flera olika anledningar. En kan vara att man flyttar men inte vill göra sig av med sitt bohag förrän man är hundra procent säker.

Hur stort förråd behöver jag?

Det är alltid svårt att bedöma hur mycket plats det tar upp att magasinera möbler från exempelvis ett helt rum. Man kan förslagsvis räkna så här:

  • En stor bostad på runt 200 kvm, möbler och ett fyrtiotal kartonger bör hålla sig under 15 kvm.

Om du räknar in garage och vind 20-25 kvm.

  • För en bostad på 115-125 kvm, möbler med ett tjugotal kartonger bör hålla sig under 10 kvm.

Om du räknar in garage och vind 12-13 kvm.

Bolaget som hyr ut förrådet vet oftast hur mycket som ryms i det och vad som ryms på varje kvadratmeter.

Vad kostar magasinering?

Det finns en flora av bolag på marknaden som står beredda att magasinera dina möbler i Stockholm, och alla har en relativt individuell prissättning. Oftast kostar ett kallförråd mellan 200 och 500 kronor per kvadratmeter. Ett isolerat förråd är betydligt dyrare, ibland det dubbla eller mer. Standard och service skiljer sig oftast inte så mycket åt, men åk ut och titta för att se att det passar dig. En viktig faktor är också försäkringen. Kontrollera att bolaget som hyr ut förråden har erforderliga försäkringar ifall något skulle hända, en brand skulle uppstå eller liknande.

Vissa bolag erbjuder en försäkring just för dig vilket innebär att du kan välja ett alternativ som passar. Det finns också de som erbjuder en APP tjänst där du kan komma åt och kontrollera ditt förråd även om du sitter på Bahamas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *