Träningstights för träning på sommaren

Om du har tänkt att träna utomhus på sommaren, till exempel löpning, så kan det vara klokt att välja ett par korta träningstights. Genom att välja ett par sådana träningstights ser du nämligen till att huden kommer att kunna andas mer och vilket gör det mindre svettigt att jogga. Det är också viktigt att de är gjorda i ett material som sitter bekvämt på dina ben trots svett och värme. Detta kan till exempel handla om meshtyg som ventilerar bra och som det kan blåsa genom om det är blåsigt ute. Självklart är det också viktigt att det material dina träningstights är gjorda i ger dig en bra rörlighetsförmåga. Det är också viktigt att det är ett par träningstights som transporterar bort svett och annan fukt i stället för att suga åt sig det. Suger de åt sig svett och fukt kan dina träningstights nämligen bli tunga att träna i vilket gör det hela jobbigare. 

Välj ett par träningstights med ficka 

Är det just löpning du tänkt ägna dig åt? Då kan det också vara en bra idé att välja ett par träningstights med ficka. Genom att göra det får du nämligen ett utmärkt ställe att förvara dina personliga saker på. Detta kan till exempel röra sig om saker som dina bilnycklar och din mobiltelefon, alltså saker som man kan vilja eller behöva bära med sig när man är ute och joggar. 

Vad mer är det viktigt att tänka på? 

Om det till exempel är just löpning du tänkt ägna dig åt kan det också vara bra att se till att undvika träningstights med saker som kan skava eller på annat sätt störa dig när du är ute och löper. Det kan till exempel röra sig om dragkedjor och liknande saker. Det kan också vara en bra idé att välja träningstights med hög midja eftersom dessa håller sig på plats betydligt bättre än vad sådana med låg midja gör. På så sätt undviker du att dina tights åker ned och hamnar i en obekväm position när du är ute och löper. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *