Nå en effektiv energieffektivisering.

Energieffektivisering – den bästa investeringen!

Energieffektivisering anses av många vara den bästa investeringen som går att göra i en fastighet. I bostadsrättsföreningar så är det vanligt att utföra en energieffektivisering för att nå en hälsosam energiförbrukning. Det sparar in på din plånbok och fastighet samtidigt som i sin tur sparar in på miljön. En lägre energiförbrukning kräver att mindre el behöver genereras, och mycket av elen i Europa genereras i kolkraftverk i Tyskland. För den som inte lägger ihop den simpla ekvationen ska jag hjälpa er på traven lite grann. Tyska kolkraftverk är raka motsatsen mot förnybar energi som är miljövänlig. Lika mycket motsatser som en barbecuefest i amerikanska sydstaterna är mot en vegetarisk Pokebowl i Stockholm. De har inget med varandra att göra bortsett från att vara varandras motsatser.

Olika tillvägagångssätt för energieffektivisering

Det finns mycket du kan göra i en fastighet för att få ut en energieffektivisering. Det kan vara allt ifrån att byta ventilerna i varje radiator samtidigt som VVS-systemet justeras till att installera solcellspaneler på taket för att generera mer energi än vad fastigheten själv gör av med. Då kan du hamna i en situation där du kan sälja din överstående el till elbolagen och gå plus! Det är inte många som kan säga att de nått en punkt där deras energieffektivisering är så effektiv att de inte bara sparar pengar, utan att de till och med tjänar pengar!

Företag inom optimering av energiförbrukning

Det är en stor marknad och många stora företag som konkurrerar om samma kunder. Det är de stora fastigheterna och bostadsrättsföreningarna som lockar de stora företagen i Stockholm. För det är faktiskt inte bara småskitarna som är intresserade av projekten inom energieffektivisering. Utan även de stora drakarna lockas till den här delen av energibranschen och företagen brukar erbjuda helhetstjänster. Ett koncept är till exempel energiförvaltning som många företag erbjuder.

Där kliver företaget in och tar ett helhetsansvar för energiberäkning, energianalys, energioptimering och till slut även energieffektivisering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *